dinsdag 31 maart 2009

Maar een uurtje later.....

...schijnt de zon ineens volop. Reden voor Luna om op haar favoriete plekje te gaan liggen.

En als John op het trapje van het terras gaat zitten, wordt het daar ineens heel erg druk :-)

Tja, en dat ik rare honden had, dat wist ik al




Wie zei ook alweer dat de winter voorbij was?

Ik geloof dat ik dat zelf was. Dat is dus een keine vergissing, want toen daarnet (5 uur 's middags) de laaghangende wolken even ietsjes optrokken, zag ik vanuit de woonkamer dat er op de Aitana in de verte weer sneeuw lag.
In ieder geval beloven de weerberichten een langzame verbetering, dus ik hoop dat ik volgende week weer gewoon kan zeggen, dat de winter nu toch écht voorbij is.....

maandag 30 maart 2009

Donkere luchten....

Het is berekoud vandaag. Een paar dagen geleden werd het nog 24 graden, maar vandaag is het kwik niet hoger gekomen dan 8,5. Dus de dikke truien weer uit de kast gehaald, en de gaskachel weer startklaar neergezet voor als ik vanavond lekker een beetje tv ga kijken. 
Overdag heeft het geen zin om het huis te verwarmen, want de honden lopen in en uit, en ikzelf trouwens ook (paardenland uitmesten, varkenspaddock schoonmaken, voeren), dus dan is het soms een beetje afzien. Maar ach, de zomertijd is er, dus de zomer zal ook wel komen.



zondag 29 maart 2009

De aanhouder wint

Na heel veel gepuzzel, is het me via een omweg tóch gelukt om de filmpjes te uploaden, en wel via Firefox. Het geluid is nogal oorverdovend geloof ik (op mijn computer is het geluid tijdelijk foetsie) vanwege de opgewonden honden :-), dus het is waarschijnlijk handiger om het geluid (bijna) uit te zetten.

Regen en frustratie



Sinds gisteravond is het, na weken droogte, eindelijk eens gaan regenen. Prima voor het gras, dus ook voor de paarden. Die hadden gisteravond tegen de schemering de grootste lol met zijn allen. 
Ik dus meteen gewapend met mijn fotocamera naar buiten, omdat de accu van de videocamera leeg was. Met de fotocamera een paar filmpjes gemaakt van rennende, spelende en steigerende paarden. Ok, de kwaliteit was niet geweldig, maar alles wat ik wilde, stond erop.
Alleen krijg ik nu met geen mogelijkheid die filmpjes geupload op youtube of photobucket. Alles loopt meteen vast zodra ik de map met video's open. Geen idee wat ik fout doe. 
Dus helaas, het blijft deze keer bij tekst alleen. Volgende keer zal ik ervoor zorgen dat de videocamera startklaar ligt.

Gelukkig laten de honden zich altijd gewillig op de foto zetten, dus bij deze een modderige Fuego.
En ook nog een foto van hoe het paardenland er na één regendag uitziet: blubberig!

donderdag 26 maart 2009

varkens aan de loop


Toevallig keek ik gisteren uit het raam van de woonkamer, waardoor ik zag dat de kippen en één varkentje buiten hun weitje liepen. Snel naar buiten gegaan, en inderdaad, de dames kip en een varkje liepen vrolijk te rommelen op het pad. Maar waar waren de andere drie varkens? Niet in het hok, dus die moesten aan de wandel zijn.  
Ze waren door hun eigen keutels gelukkig makkelijk te vinden: een honderd meter verder liepen ze heel gemoedelijk op het pad langs de paarden, gelukkig nog op eigen land.
Samen met de vriend die ook op mijn land woont, hebben we héél kalm de varkentjes teruggedreven. Zonder stress liepen ze rustig terug naar hun eigen plekje, waarna Linda, het enige zeugje, zich in de waterbak probeerde te persen. Het was ook wel een wereldreis geweest voor ze!
Toen heb ik maar gauw met de hak een gat gegraven en dat vol laten lopen met water. Daar hebben ze dankbaar gebruik van gemaakt.
En toen het gat in het gaas maar gauw gedicht. Ik ben benieuwd wanneer ze het nog eens gaan proberen.

eerste bericht

Voor ik met mijn blog start, wil ik eerst een beeld scheppen van wie ik ben en waar ik woon. Ik ben Yoke, 55 jaar, en ik woon met mijn dieren op een oude boerderij in Spanje, in de provincie Alicante.
De dierenpopulatie bestaat uit 6 paarden/pony's, 11 honden, 4 minivarkens en 3 kippen.
Hobby's: uiteraard mijn dieren, de natuur in het algemeen, fotografie, spiritualiteit-met-beide-benen-op-de-grond, films kijken, buiten bezig zijn, doe-het-zelven, om er maar een paar te noemen....